Fatboy Lamzac® the original – taistelussa laittomia kopioita vastaan

August 18, 2016

Kesän 2016 ehdottoman hittituotteen Fatboy Lamzacin takana on nuori suunnittelija Marijn Oomen, joka työsti tätä alkuperäistä ilmasohvaa vuosia ennen lopullisen version julkistamista. Hän kilpaili ensimmäisellä prototyypillä Leijonan luolaa vastaavassa Beste Idee van Nederland -ohjelmassa, jonka lisäksi tuotteelle myönnettiin Blue Tulip -innovaatiopalkinto.

13661922_1366697076678953_6653783736150202445_o

Photo: Lamzac the original / Peter Koren

Hetkessä täyttyvä ilmasohva osoittautui niin toimivaksi tuotteeksi, että sen suosio räjähti käsiin sosiaalisessa mediassa. Suunnittelijan harmiksi myös tästä menestyksestä osansa haluavia laittomia kopioita alkoi ilmestyä pian myyntiin. Tuotteen patentin kuitenkin omistaa Euroopassa ja Yhdysvalloissa Lamzacin kanssa voimansa yhdistänyt Fatboy, joten kopioita on jo saatu pois myynnistä. Myös Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta alkuviikosta.

giflamzac

Fatboyn lakitiimi taistelee edelleen laittomia kopioita vastaan ja nostetut oikeustoimet ovat ratkenneet joka kerta valmistajan hyväksi. Lamzacin maineella ratsastavat kopiot aiotaankin poistaa myynnistä yksi kerrallaan. Toistaiseksi kuluttajien on ollut vaikea päästä perille siitä, mikä markkinoilla olevista ilmasohvista on alkuperäinen ja kaikista laadukkain, sillä osa kopioista on jopa käyttänyt Fatboy Lamzacin markkinointimateriaaleja omien tuotteidensa mainostamiseen. Eerikinkadulla sijaitsevaan OUT OF THE DARK Concept Storeen on tullut kesän aikana asiakkaita, jotka ovat pettyneet verkosta ostamansa tuotteen laatun ja pelaavat nyt varman päälle ostamalla aidon Lamzac originalin.

Lamzac-won-website-hammer

 

Mistä kaikki sitten lähti liikkeelle? Julkaisemme seuraavien viikkojen aikana Facebook-sivullamme sarjan videoita, joissa suunnittelija itse kertoo Lamzacin ensivaiheista, tuotekehitykseen liittyneistä käänteistä ennen menestystä, tuotteen nopeasti kasvaneesta suosiosta sekä siitä, kuinka hän päätyi alkuvuodesta yhteistyöhön säkkituoleistaan tunnetun Fatboyn kanssa. Stay tuned!

13645182_1373444056004255_6546512517917147617_n

Photo: Lamzac the original


Share
Facebook | Twitter | G+ | TumblrOUT OF THE DARK™ on intohimoa designiin ja sen taustalla oleviin tarinoihin. OUT OF THE DARK yhdistää kansainväliset brändit, designin ystävät ja jälleenmyyjät sekä nousevat suomalaiset suunnittelijat. Meidät ja tuotemerkkimme löydät verkosta, OUT OF THE DARK Concept Storesta sekä laadukkailta jälleenmyyjiltämme. Uskomme, että jokainen löytää meiltä itsensä näköisiä tuotteita.
Tags: , , , , , ,